Sikkerhedstips til gør-det-selv folk & entreprenører fra vores udlejningsselskab for entreprenørmaskiner

Det er vigtigt at følge de nødvendige sikkerhedsprocedurer, når du befinder dig på en byggeplads og mens du bruger lejede entreprenørmaskiner. Byggepladser er som regel meget travle steder, hvor der sker en masse på én gang. Der kan være forskellige trafikmønstre, maskineri, der kommer og går hele dagen og flere entreprenører, der arbejder på det samme projekt. Når man tager alt dette i betragtning, kan sikkerheden være en vigtig bekymring. Men ved at være engageret i sikkerhedsprocedurer, mens man er på jobbet, og følge nogle få enkle sikkerhedsregler for det lejede maskineri, kan du gøre byggepladsen til et meget sikrere sted, ikke blot for dig selv, men også for andre entreprenører.

Sikkerhed med entreprenørmaskiner

Når du bruger lejet maskineri, kan det anbefales at følge alle udlejningsselskabets tips, mens man er på arbejdsstedet. Hvad angår brug af entreprenørmaskiner er et af de vigtigste sikkerhedstipsaltid at bruge sikkerhedsselen. Mens entreprenørmaskiner normalt ikke kører ved høje hastigheder, er der som regel også andre maskiner, der kører på samme tid. I visse tilfælde kan man endda blive nødt til at krydse offentlige veje for at komme fra det ene arbejdsområde til det næste. I tilfælde af en kollision eller en rulleulykke på grund af sådanne farer som skrænter eller kløfter, vil sikkerhedsseler bidrage til at holde brugeren beskyttet af førerhusets førerværn.

Det er også vigtigt at benytte sig af sikkerhedstips med hensyn til indstigning i og udstigning af køretøjer fra udlejningsselskabet. Når du går ind eller ud, skal du altid vende ansigtet mod maskinen og bruge de trin og trinbrætter, der er installeret for din sikkerhed. Det kan også anbefales at have tre forskellige kontaktpunkter til enhver tid, når du går ind eller ud af køretøjet for at sikre dig mod ulykker.

Sikring af læs til transport

Endnu en vigtig procedure for sikker brug af lejet maskineri er at læs sikres ordentligt under transporten. Brugermanualen giver entreprenører retningslinjer om hensigtsmæssige lastnings- og transportprocedurer. Sørg altid for, at traileren er ordentligt fastgjort til det trækkøretøjet, at du bruger sikkerhedskæder, at bremserne er låst før lastningen, og at alle lysene fungerer ordentligt, før du begynder transporten.

Fordi byggepladser kan være farlige, er der andre sikkerhedstips, entreprenører skal drage fordel af, når de bruger lejet maskineri, herunder at være iført passende tøj, at vide, hvor underjordiske ledninger og rør ligger begravet og at holde øje med eventuelle farer, der findes omkring dig.

Tips som Ramirent.dk