Hvordan bruger man en palleløfter?

Før vi kommer ind på ”hvordan”, vil jeg lige minde dig om, hvorfor du overhovedet har brug for palleløftere i din lagerbygning. For at sammenfatte det til det den snævrest mulige forklaring, er palleløftere perfekte til at hurtigt og nemt at flytte rundt med dine pallelæs. Hvis du har brug for at flytte en palle fra lageret til læsserampen, kan du bare rulle den over ved hjælp af en palleløfter i stedet for at gøre det med håndkraft eller med en stor, bøvlet gaffeltruck.

Der findes et kæmpe udvalg af palleløftere, du kan købe til din lagerbygning, og der er ikke to, der er helt ens, men de følgende anvisninger skulle dække dig for næsten enhver manuel palleløfter fra Ergolift.

Trin 1. Brug udløseren på palleløfterens håndtag til at sikre, at gaflerne sænkes til gulvniveau.

Trin 2. Sæt din palleløfter over for pallen, så løfterens to gafler går gennem de tilsvarende åbninger på for- og bagsiden af pallen.

Trin 3. Træk håndtaget på palleløfteren op og ned, mere eller mindre, som man gør med donkraften til bilen, når man skal skifte dæk, indtil pallen her helt hævet fra jorden. De fleste palleløftere vil løfte deres gafler ca. 20 cm. fra jorden.

Trin 4. Kør rundt med dig pallelæs ved at trække håndtaget hvor som helst hen, hvor du gerne vil flytte den hen. Sænk din palleløfter og fjern den fra under pallen. Så nemt er det!

En automatisk eller elektrisk palleløfter virker nogenlunde på samme måde, bortset fra, at den er meget mindre fysisk anstrengende. Sæt din elektriske palleløfter på gulvniveau under din palle og tryk så på en knap eller træk på et håndtag for at løfte gaflerne. I visse tilfælde kan du også flytte med palleløfteren, mens du står på en lille platform på den, så du ikke engang behøver at trække læsset!