5 Legeplads Sikkerhedstips

Der er ikke noget mere spændende end at se et barn som lige har fundet ud af at de skal på legepladsen! At se dine børns ansigter lyse op jo tættere I kommer på den elskede rutsjebane eller deres yndlings gyngesæt, er et minde du vil have i mange år. Vi er heldige at have et par lokale legeplads indenfor gådistance, og endnu flere som kun er en kort køretur væk fra huset, så vi prøver at udforske så mange som muligt.

Legepladsen er et fantastisk sted at tage dine børn hen for at fremme aktiv leg og give dem en chance for at være sociale. Nu hvor vejret bliver varmere, så bør dig og din familie bruge mere tid på at deltage i aktiv leg. Men det er vigtig at sikre at dig og dine børn tager de rigtige sikkerhedsforanstaltninger, når I tager af sted for at lege på legepladsen.

Her er fem sikkerhedstips til legepladser for forældre som vil sikre at alle er sikre imens de leger!

  • At klæde sig på til leg – Vær sikker på at dine børn har ordentligt tøj på, hvor det ikke gør noget at det bliver beskidt! Undgå halskæder eller snore. Vær sikker på at de har ordentlige, lukkede sko med snørebåndene stramt lukkede for at holde deres fødder beskyttede, og forhindre at de falder. Og glem ikke solcremen til at beskytte deres hud imens de løber rundt og leger!
  • Tjek Udstyret – En af de første ting jeg gør når vi kommer hen på legepladsen, er at se på alt udstyret for at sikre at det er i god form. Tjek efter skadet eller rustet udstyr. Vær sikker på at du undersøger den beskyttende overflade på legepladsen, for at sikre at det er lavet af et ordentligt materiale som passer på børnene hvis de falder. Det er bedre at mor og far opdager problemområderne før børnene begynder at lege!
  • Alderstilsvarende – Endnu en ting som man skal være opmærksom på er hvorvidt legepladsen er alderstilsvarende for dine børn. De fleste legepladser tilbyder udstyr til både yngre og ældre børn. Vis dine børn hen til de områder på legepladsen som er mest passende for deres alder.
  • Forventninger til Legepladsen – Før du tager af sted mod legepladsen, så snak med dine børn om hvordan du forventer deres adfærd skal være. Det er mere effektivt end at diskutere reglerne imens de løber hen mod gyngerne. Du kan læse mere om de simple sikkerhedstips til legepladsen som vi bruger til vores børn hos Formula: Mom. At holde det simpelt og snakke med dem på forhånd er nøglen til succes.
  • Vær Opmærksom – Voksen opsyn er nødvendigt for at sikre børns sikkerhed på legepladsen. Jeg ved at det måske virker åbenlyst, men jeg må indrømmer at jeg før er blevet distraheret af at bruge min telefon til at tage billeder af det ene barn, imens det andet barn leger i den anden ende af legepladsen. Så hvis du tager dine børn ud for at lege, så vær forberedt på at fokusere på dem 100%. Ved at holde øje med dem, kan du forhindre ulykker før de overhovedet er sket!

Som i mange andre situationer, så er nøgleordet til en tur på legepladsen uden for mange buler og skrabede knæ, at være godt forberedt. Så denne sommer skulle alle gerne være klar til noget sikker, aktiv leg og tage ned til den lokale Uniqa legeplads som I bliver ved med at sige at I nok skal besøge. Det vil være en dag I kan huske længe, og det er en fantastisk måde at samle hele familien på og få noget fysisk aktivitet ind i skemaet!