3 tips som omhandler køb af brugt byggemateriel

De fleste virksomheder foretrækker at anskaffe sig nyt udstyr, hvis deres gamle holder op med at virke, men der kan dog være tidspunkter, hvor du foretrækker at købe brugt Ramirent udstyr. Selv om det måske ikke er meget anderledes end at foretage et nyt køb, er det en tidskrævende proces. Nogle af de ting  man bør kigge efter, når man kigger efter brugt udstyr, omfatter kvalitet, pris og købsoplevelse.

Her er 3 tips at huske på, hvis du har tænkt dig at købe brugt udstyr.

Overvej dine præcise krav

Overvej udstyrets størrelse, model, tilbehør og kapaciteter, før du træffer en endelig beslutning. Der er måske mere end en mulighed, som passer til dine behov, så foretag en grundig undersøgelse. Gå ikke udfra, at noget udstyr vil fungere for dig, bare fordi det virkede for den tidligere bruger af udstyret. Analysér dine krav omhyggeligt, før du træffer dit endelige valg.

Undersøg udstyrets historik

Sørg for, at den nødvendige dokumentation er på plads, som viser, at der ikke er nogen tilbageholdelsesret på udstyret. Du kan foretage en online søgning eller kontakte din bank, som kan hjælpe dig med at identificere en organisation, der kan hjælpe med at finde ud af, om udstyret har en tilbageholdelsesret til dem eller ej. Køb hos nogen du stoler på, for at undgå at modtage stjålne varer. Skriv maskinens serienummer eller PIN-kode (produktets identifikationsnummer), ring til politiet, eller tjek hos en udbyder, der beskæftiger sig med det samme.

Driftstimer for udstyr

Kontroller altid, hvor lang tid, udstyret er blevet brugt. Selv om det ikke kan angive den nøjagtige tilstand af byggematerialet, er det et godt sted at starte. Det kan være en god idé at holde sig væk fra udstyr, der kører på sidste vers, men hvis du alligevel er ivrig efter at købe udstyret, så lav en hurtig omkostning/fordels beregning, da det vil hjælpe dig med at bestemme, om de penge, du sparer på en ældre maskine vil være det værd, i forhold til de ekstra vedligeholdelsesomkostninger, der er forbundet ved at tage sig af noget, der kan bryde sammen oftere.